15.5.2019

04/05, 10:30
Δημιουργικό εργαστήρι
«Με αγάπη στη μαμά»
Κατασκευή χειροποίητου βραχιολιού για τη μαμά, με χάντρες και κορδόνια. Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας.

15/05, 10:30
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
«Με τούβλα, χρώματα και άλλα υλικά χτίζουμε μωσαϊκά»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Γ΄- ΣΤ΄ τάξης (και σχολικές ομάδες Ειδικών Σχολείων) με την προσέγγιση STEAM (Science, Technologies, Engineering, Art, Mathematics). Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

18-19/05, 10:30
Εργαστήρι
«Νεολιθική κεραμική για παιδιά»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Με επίκεντρο τον πηλό, που αποτελεί και το συνδετικό στοιχείο με τον βιομηχανικό χώρο του εργοστασίου και τα προϊόντα του, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα γοητευτικό ταξίδι στον χρόνο, μέσω της επαφής τους με τη νεολιθική κεραμική. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

19/05, 20:00
Βραδιά αστροπαρατήρησης και ομιλία
«Παρατηρώντας τ’ αστέρια στο Μουσείο»
Βραδιά αστροπαρατήρησης και ομιλία, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και την επέτειο των πενήντα χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση, ομιλία του κ. Λουκά Ζαχείλα, Δρ Αστρονομίας, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και πρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, με θέμα: «Ένα μικρό βήμα....κι όμως διαρκεί 50 χρόνια». Ακολουθεί παρατήρηση με τα τηλεσκόπια των Μελών της Ομάδας Αστροπαρατήρησης, της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Ιούνιος

Έκθεση
«Terra-in-cognita»
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης σε συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Κριτικών Τέχνης AICA Hellas. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

09/06, 19:30
Εκδήλωση
«Εκδήλωση για τη λήξη των χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας των Ιώνων»
Εκδήλωση χορευτικών και θεατρικών τμημάτων της Πολιτιστικής Εστίας «Ίωνες».

24-28/06, 10:30
Θερινά εργαστήρια: Α’ Κύκλος.
Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.
Πλαισίωση της έκθεσης «Terra-in-cognita» με εικαστικές δημιουργίες και παραδοσιακά έθιμα με κεντρικό άξονα τη φωτιά και τον πηλό, υπό την εποπτεία της κ. Βαρβάρας Πίκουλα.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τηλ.: 24210 29844
Fax: 24210 31160
www.piop.gr

Για το πρόγραμμα των υπόλοιπων χώρων του ΠΙΟΠ πατήστε εδώ.