Συνταγές του λαδιού και της ελιάς

Συνταγές του λαδιού και της ελιάς

Μαρία Καράμπελα,
(ελληνικά και αγγλικά)
Αθήνα 2007,
σ. 47
ISBN 978-960-244-094-0
& 978-960-244-096-4
€ 8,52

Οι συνταγές που έχει συγκεντρώσει και καταγράψει η Μαρία Καράμπελα, βασίζονται στο ελαιόλαδο και τις ελιές. Το μικρό αυτό βιβλίο, μετά από δύο σύντομα κείμενα για τις κατηγορίες του ελαιόλαδου και τον τρόπο παρασκευής των διαφορετικών ποικιλιών ελιών, παραθέτει παραδοσιακές συνταγές σχετικές με το ψωμί και τα τυριά, ορεκτικά κυρίως της μεσογειακής κουζίνας που συνδέονται με το λάδι και τις ελιές, σαλάτες και πίτες, κύρια πιάτα, καθώς και χαρακτηριστικά παραδοσιακά γλυκά.